• Viktigt meddelande:

    Brand i batterilager med kraftig rökutveckling - personer i Boliden Bergsö i Landskrona uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. LÄS MER

Mannen slår kvinnan i ansiktet med knuten näve medan hon skyddar barnen. Foto: Polisen

Tunnelbanemannen gripen

Mannen som misshandlade en kvinna som ingrep när han försökte råna en äldre kvinna vid Gamla stans tunnelbanestation för två veckor sedan greps vid lunchtid på fredagen.

– Han greps bland annat med hjälp av de tips som kommit in. Utredaren har haft ett 20-tal tips som bearbetats och som ansetts mer intressanta, och ett eller några av dem ledde till att vi grep honom i norra Stockholm vid lunchtid, säger Towe Hägg, pressinformatör på Stockholmspolisen till SVT Nyheter Stockholm.

Gripandet beskrivs som lugnt av patrullen som var på plats.

Mannen ska nu höras av polisen. Han är misstänkt för försök till grov stöld, misshandel och ofredande.

– Jag är glad över att så många har engagerat sig och lämnat in uppgifter. Sedan hade jag hoppats att den här händelsen aldrig hade hänt, men det är lite naivt att tro att inget brottsligt sker i vår värld, säger Towe Hägg.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer