Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sedan pendeltågseländet började förra veckan har över 7 000 ansökningar om ersättning för försenade och inställda resor kommit in till SL. Och det handlar om miljonbelopp, hör mer i videon ovan. Foto: Ellen Pan, SVT

Tusentals resenärer i Stockholms län kräver ersättning för pendeltågskaoset

Uppdaterad
Publicerad

Sedan förra veckan när pendeltågskaoset började har SL fått in över 7 000 ansökningar om ersättning för förseningar. Pengamässigt kan det nog bli rekord, säger Claes Keisu på SL.

SL har en resegaranti som kan ersätta om man exempelvis måste ta en taxi om kollektivtrafiken är mer än 20 minuter försenad. Och med pendeltågseländet har det vällt in ansökningar om ersättningar.

Hör SL:s Claes Keisu i videon ovan.

Ansökningar har vällt in

Utöver de senaste anmälningarna så har SL också en hög med ersättningsansökningar sedan snökaoset för några veckor sedan. Totalt har man över 14 000 ansökningar som väntar på att handläggare ska gå igenom dem.

Hittills i år har SL fått in cirka 53 000 ansökningar, varav 8 000 i december. Cirka 7 000 av dem sedan pendeltågsproblemen började förra onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.