Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Två vuxna som ska ha en nära relation till barnen har anhållits misstänkta för mord och mordförsök. Foto: Janne Åkesson/Swepix/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Barn dött efter fall – en av de anhållna släppt

Uppdaterad
Publicerad

Två små barn hittades på söndagskvällen svårt skadade i Hässelby i västra Stockholm. Ett av barnen avled senare av sina skador, det andra är livshotande skadat. Två vuxna som ska ha en nära relation till barnen anhölls misstänkta för mord och mordförsök. Vid 19:30-tiden på måndagen valde åklagarmyndigheten att släppa den anhållna kvinnan.

De båda barnen hittades med livshotande skador utanför ett flerfamiljshus i Hässelby och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Polisen misstänker att de har fallit från hög höjd.

– De är svårt skadade, sa polisens talesperson Helena Boström Thomas under söndagskvällen.

Larmet kom in på söndagskvällen vid 22-tiden och på måndagsmorgonen meddelade polisen att ett av barnen avlidit av sina skador. Tillståndet för det andra barnet är fortfarande allvarligt med livshotande skador.

Hade barnen fler skador än fallskador?

– Det är något vi inte kommenterar i nuläget, säger polisens talesperson Daniel Wikdahl.

 En av de misstänkta skadad

Båda barnen är yngre än tio år. Det är oklart vad som ligger bakom händelsen, men en vuxen, med koppling till händelsen, påträffades skadad i en lägenhet. Den skadade personen och ytterligare en vuxen greps på söndagskvällen och de båda anhölls. Enligt polisen har barnen och de vuxna, en man och en kvinna, en nära relation till varandra.

– Vi misstänker att barnen utsatts för brott, men exakt hur det gått till och vilken roll de andra personerna haft i fallet får utredningen ge svar på, säger Daniel Wikdahl.

Den anhållna personen som är skadad vårdas på sjukhus och har ännu inte gått att förhöra.

– Personen är vaken och talbar, så kan vi, kommer vi att höra personen under dagen. Hur det är med den andra personen vet jag inte, men båda är delgivna misstanke om brott, säger Daniel Wikdahl.

Anhållna kvinnan släpps

Under måndagskvällen meddelade åklagarmyndigheten att de valt att släppa den kvinna som anhållits då misstankarna försvagats. Hon är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen.

– Misstankarna har försvagats och jag bedömer att det inte finns skäl att ha henne frihetsberövad längre, säger kammaråklagare Maria Franzén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer