Två anhållna efter mord i Åkersberga

På söndagen hittades en ung person död vid en skola i Åkersberga. Nu har två personer anhållits, misstänkta för mord respektive medhjälp till mord.

– Det är två personer som är anhållna. Den ena greps under dagen igår och den andra vid midnatt. Det är två unga män, precis som brottsoffret, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

Det var på söndagsförmiddagen som en person hittades livlös i ett skogsområde i närheten av en skola. Polisen har en god bild om hur mannen dödats, men det är oklart vad motivet kan vara.

– Vi har inte hållit de förhören än. Vi ska försöka reda ut på vilket sätt de här haft kontakt och vad som kan ha orsakat den här konfrontationen som gick så illa, säger Kjell Lindgren till TT.

I övrigt vill polisen inte säga så mycket i nuläget.

– Det är locket på tills vi har hållit ytterligare förhör och tills vi har fått resultatet av obduktion och tekniska undersökningar, säger Kjell Lindgren.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer