Två gripna på Melodifestivalens efterfest

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps misstänkta för narkotikabrott vid 04.30-tiden på Melodifestivalens efterfest. Flera medier rapporterar att en av personerna ingår i SVT:s team som jobber med evenemanget. Enligt SVT:s kommunkationsdirektör Sabina Rasiwala rör det sig om en person som inte är fast anställd vid SVT.

Personerna påträffades av väktare på Friends Arena och fördes iväg med handfängsel.

Enligt uppgift ska de ha uppvisat tydliga tecken på narkotikapåverkan. När polisen kom till platsen genomfördes urinprov. Vid en kroppsbesiktning hittades också en mindre mängd narkotika.

– Man har tagit prover på dem, de skickas in för analys, sedan får provsvaren visa vad de har tagit, säger Tony Lagercrantz, stationsbefäl vid Solnapolisen till SVT Nyheter.

”Inte en SVT-anställd”

Efter att personerna förts till stationen för provtagning släpptes de åter fria vid 06-tiden. En av personerna ingår i SVT:s team kring Melodifestivalen, skriver Aftonbladet och Expressen.

Sabina Rasiwala, personal- och kommunkationsdirektör, säger att det inte rör sig om en SVT-anställd.

– Den information jag har fått säger att det inte är en person anställd på SVT.

Kan du säga något om hur personen är knuten till SVT:s verksamhet, till exempel anställd via ombud i form av ett produktionsbolag?

– Det vill inte jag kommentera av respekt för personen i fråga, säger Rasiwala.

Nolltolerans

För samtliga anställda på SVT finns en policy att följa vad gäller bruk av alkohol och narkotika.

– Det är nolltolerans för droger och alkohol på vår arbetsplats, säger Sabina Rasiwala och tillägger:

– Men det är viktigt att förstå att den här efterfesten inte var arrangerad av SVT. Eftersom evenemanget inte var arrangerat av SVT och personen inte är SVT-anställd så kan inte vår policy anses ha brutits i och med det här.

SVT Nyheter söker Melodifestivalens pressansvariga Lili Assefa för en kommentar om hur de hanterar ärendet och hur man kommer att gå vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen

Mer i ämnet