Polisen utreder ett dubbelmord som ska ha skett i en villa utanför Vallentuna. Foto: Peter Ström

Två män anhållna för dubbelmordet i Vallentuna

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna hittades döda i en villa utanför Vallentuna tidigare i år. Nu har åklagare anhållit två män, 25 och 27 år gamla, på sannolika skäl misstänkta för morden.

De båda männen som anhölls under tisdagskvällen är på sannolika skäl misstänkta för mord i två fall, det vill säga den högre misstankegraden.

Hur kom ni de anhållna personerna på spåren?

– Polisen har gjort en omfattande teknisk undersökning på brottsplatsen och säkrat bevisning och en stor mängd vittnesförhör har gjort att olika spår har pekat mot de här personerna, säger kammaråklagare Jenny Karlsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT Nyheter Stockholms reporter Frida Jareteg rapporterade från det misstänkta dubbelmordet i Vallentuna. Foto: Peter Ström/SVT

Enligt åklagaren gick gripandena lugnt till, men hon vill inte kommentera var gripandet skedde. Förhör med de två anhållna personerna kommer att hållas under onsdagen.

– Deras inställning under inledande förhör är att de förnekar brott, säger Jenny Karlsson.

Finns det fler misstänkta i det här ärendet?

– I nuläget är det bara de här två som är misstänkta men vi jobbar brett och är fortfarande intresserade av tips från allmänheten. Det som framkommit hittills pekar starkt på att det är åtminstone två gärningsmän, säger Jenny Karlsson.

Fortfarande intresserade av tips om bilar

Det var den 15 januari  som den döda mannen och kvinnan hittades av polisen i en villa i ett skogsområde i Vallentuna, efter att en person kontaktat polisen och varit orolig över sin vän. När polisen kom till huset anträffades mannen, som var i 60-årsåldern, och kvinnan, som var i 50-årsåldern, mördade.

Två dagar senare gick polisen ut med att man hittat en vit Skoda i Norrtälje. Bilen tillhörde de mördade och tros ha flyttats efter att mannen och kvinnan dödats. Polisen vill fortfarande ha tips om någon sett den vita Skodan mellan den 10 och 15 januari, och även iakttagelser av en Jeep Grand Cherokee under samma period är intressanta för polisen, enligt Jenny Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer