Flera polispatruller på plats i Älvsjö efter skjutning Foto: Blåljusbilder/Janne Åkesson/Swepix

Tre personer till sjukhus efter skottlossning i Älvsjö

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 25-årsåldern vårdas på sjukhus efter en skottlossning i Älvsjö i södra Stockholm sent på torsdagskvällen. Under natten hade polisen frihetsberövat sju personer, senare anhölls fyra av dem.

– Det är flera skott som avlossats, inte långt från stationen i Älvsjö, säger Jari Kalliorinne, vakthavande befäl vid polisen.

När polisen anlände till platsen fann de två skottskadade män som kort därefter fördes till sjukhus. En av männen var vaken och talbar när ambulansen kom fram.

Drygt en och en halv timme senare, vid 01-tiden, kom ytterligare en person med skottskador in till sjukhus.

– Han kom inte in via ambulans. Vi behandlar det i nuläget som att det finns ett samband mellan de skadade, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen.

En av dem är allvarligt skadad, men läget är stabilt. De övriga två är lindrigt skadade.

Sju gripna

En förundersökning om försök till mord har inletts och flera polispatruller har varit på plats i området under natten. Vid 03-tiden meddelade polisen att sju personer gripits misstänkta för inblandning i händelsen.

– Vi håller på att förhöra samtliga just nu. Vi har avslutat arbetet ute på platsen men ett intensivt utredningsarbete pågår, sa Åsa Wallentin under natten till fredagen.

Bland annat hörs vittnen och polisen har kontrollerat ett antal personer och adresser. På fredagsmorgonen hade avspärrningarna på platsen hävts och fyra av de sju som gripits hade anhållits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.