Två personer begärs häktade för mordet vid Västermalmsgallerian

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har begärts häktade för mordet förra fredagen vid en galleria på Kungsholmen. Ytterligare två personer är anhållna och de fyra misstänkta känner alla varandra.

Fredagen den 28 maj knivhöggs två män vid Västermalmsgallerian. Den ena av de två männen som är hemmahörande i Sundsvall avled och den andra blev svårt skadad.

Sammanlagt är fyra personer mellan 20 och 26 år gamla misstänkta, en kvinna och tre män. De två männen som nu begärts häktade greps i tisdags och de andra två greps på onsdagen. Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord.

– De fyra misstänkta känner varandra, men utifrån vad som hittills har kommit fram i utredningen kände de misstänkta inte målsägandena, säger kammaråklagare Zilla Hirsch som är förundersökningsledare i ett pressutskick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.