Polisen har inlett en stor insats i området och de söker nu efter en gärningsman som tros ha flytt på en moped. Foto: Jonathan Näckstrand / TT

Två skadade efter skjutning mot bil i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

En bil har beskjutits i Hallonbergen, nordväst om Stockholm. Två skadade personer är förda till sjukhus. Polisen har inlett en stor insats i området och de söker nu efter minst en gärningsman som tros ha flytt på en moped.

Strax efter 17.30 på måndagen larmade flera personer polisen om att någon hade skjutit mot en bil i Hallonbergen i Sundbyberg. På plats hittade polisen två skadade personer. De fick först vård på platsen av ambulanspersonal och fördes sedan till sjukhus.

Polisen vill inte kommentera skadeläget. Enligt uppgifter till Expressen har de två personerna omkommit.

Vapenhund söker efter spår

En moped ska ha lämnat platsen efter att skotten avlossats. Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad och flera polispatruller har kallats till området.

– Vi kommer bland annat att ta dit en vapenhund för att se om den kan hitta spår efter skottlossningen och det finns ett antal vittnen att prata med, säger Anna Westberg.

Polisen har inlett en teknisk undersökning på platsen och knackar dörr i området. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.