Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Poliser på plats i Skärholmen efter en skottlossning där två personer kommit till skada. Foto: Blåljusbilder

Två allvarligt skadade efter skottlossning i Skärholmen – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna i 20-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en skottlossning i Skärholmen i sydvästra Stockholm sent på onsdagen, uppger polisen.

– Under torsdagen frihetsberövades en person och denne är fortsatt anhållen misstänkt för två fall  av försök till mord, säger Mikael Carlsson vid Södra Åklagarkammaren i Stockholm. 

Klockan 23.30 på onsdagskvällen fick polisen in larm om att det ska ha skett en skottlossning i Skärholmen. På plats anträffas två skadade, en man och en kvinna.

Under torsdagen vårdades de två skottskadade fortfarande på sjukhus, men det är inte livshotande, uppger Rebecka Landberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Skett utomhus

Skottlossningen ska ha skett utomhus, enligt polisen. En förundersökning om försök till mord har inletts.

–Fynd har hittats på platsen som varit av intresse för förundersökningen, säger Rebecca Landberg.

Två personer som polisen bedömer befunnit sig i närheten av brottsplatsen har tagits in på polisförhör. Ingen är ännu gripen.

Intensiv jakt efter gärningsman

Enligt Sofia Ölund, tf lokalpolisområdeschef i Skärholmen, arbetar polisen med flera spaningsuppslag.

– Det pågår ett intensivt arbete med jakten på en gärningsman, säger Sofia Ölund.

Flera som har varit inblandade i händelsen är enligt Sofia Ölund kända av polisen sedan tidigare. Hon vill inte kommentera vilka dessa är, och inte heller om någon av de inblandade tillhör ett kriminellt nätverk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.