Polisen har inlett förundersökning angående försök till grovt rån och grov misshandel i det ärendet. Foto: Johan Nilsson/TT

Två stickskadade söder om Stockholm – gärningsman söks

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus sedan han hittats med stickskador i överkroppen i Skogås, söder om Stockholm. Ytterligare en person har förts till sjukhus efter att ha stickskadats vid ett rånförsök i närliggande Farsta.

Det var klockan 20.38 på torsdagen som polisen fick larm om att en person skadats i Skogås. Brottet ska ha skett i en butik. Polis befann sig i en centrumanläggning och kontaktades av ett av brottsoffren som kom springande för hitta ordningsvakter.

Skadeläget är oklart men den skadade har tagits omhand av ambulanspersonal.

Fel uppgift om gripande

Under torsdagskvällen uppgav polisen att de gripit en misstänkt person efter utredningsarbete, men senare på kvällen gick de ut med en rättelse om att ingen person är gripen.

I utredningsarbetet har det framkommit att det finns två brottsoffer, men bara en blev skadad av ett stickvapen. Båda brottsoffren är män i 20–30-årsåldern. Brottsrubriceringen är försök till grovt rån samt i fallet med den person som inte blev skadad, olaga hot.

Butikspersonal till sjukhus

Senare under kvällen rånades butikspersonal i Farsta, några kilometer nordväst om Skogås. En person skadades av ett stickvapen i överkroppen, och fördes till sjukhus.

– De initiala uppgifterna om hans skadeläge är att han inte är allvarligt skadad. Vi kollar på om händelserna har en koppling. Vi samlar in information och söker efter gärningsperson, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Polisen har inlett förundersökning angående försök till grovt rån och grov misshandel i det ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.