Här arbetar polisens tekniker efter ett bråk i Upplands Väsby där två personer har fått allvarliga skärskador. Foto: Björn Lockström

Tre stickskadade vid bråk i Upplands Väsby

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har skadats vid ett bråk i Upplands Väsby under lördagskvällen. Natten till söndag kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman efter en omfattande insats. Mannen anhölls på söndagen misstänkt för försök till mord.

De skadade fördes till sjukhus med ambulans samt ambulanshelikopter. Enligt polisen rör det sig om allvarliga skärskador.

– Vi kan inte bedöma vad som har hänt i nuläget, det är för många initiala åtgärder på gång så vi har ingen sammantagen bild riktigt, säger Johan Wernsten, jourförundersökningsledare vid polisen i region Stockholm, till TT vid tvåtiden natten mot söndag.

Man anhållen på söndagen

En stor insats med flera polispatruller och hundpatrull sökte efter en eller flera gärningsmän under natten. En man greps under insatsen.

– Den personen är numera anhållen, sa Åsa Wallentin vid polisens ledningscentral på söndagen.

Polisen vill inte uttala sig angående ytterligare misstänkta.

Förhör med brottsoffer

De skadade personerna påträffades utomhus vid E4 i höjd med Charlottenbergsvägen.

– Sen kunde man under arbetets gång konstatera att brottsplatsen troligen var en bostad och där har man nu gjort en teknisk undersökning, säger Åsa Wallentin.

En av de målsägande kommer att förhöras under söndagseftermiddagen. Skadeläget på övriga två kan polisen inte svara på.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.