Saltsjöbanans manövervagn dras ut ur huset som det körde in i. Arkivbild. Foto: TT

Tvist om Saltsjöbanans huskrasch avgjord

Publicerad

Tågföretaget Arriva måste betala delar av de kostnader som försäkringsbolaget Trygg-Hansa har legat ute med sedan tågolyckan i Saltsjöbaden 2013.

Tvisten gällde evakueringslösningar för de boende i huset som tåget kraschade in i, skriver NVP.se.

Arriva tyckte att de evakueringslösningar som försäkringsbolaget betalat för de drabbade var onödigt kostsamma. Det håller inte Nacka tingsrätt med om och Arriva döms att betala Trygg Hansa 1,8 miljoner kronor och dessutom motpartens rättegångskostnader på närmare en halv miljon kronor.

Kraschade in i flerfamiljshus

Det var mitt i natten den 15 januari 2013 som ett tågsätt på Saltsjöbanan kom i rullning från depån i Neglinge och i 80 kilometers fart kraschade in i bottenvåningen i ett flerfamiljshus vid ändhållplatsen.

Som genom ett under skadades ingen i huset. Däremot blev en ung städare ombord på tåget svårt skadad och anklagades dessutom för att ha stulit tåget och orsakat olyckan. Städaren frikändes sedan helt från misstankarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer