En person blev skadad med ett vasst föremål. Foto: Janne Åkesson, Swepix

En elev till sjukhus efter misstänkt mordförsök på skola i Haninge

Uppdaterad
Publicerad

En ung person är förd med ambulans till sjukhus efter att ha skadats av en annan ung person med ett vasst föremål, i samband med ett bråk. Händelsen inträffade på det yrkesförberedande gymnasiet Kulturhantverket i Jordbro vid lunchtid på måndagen. Skolans elever har skickats hem.
– Jag tror båda inblandade är elever, men kan inte säga med säkerhet, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Den unga personen ska inte vara allvarligt skadad, men har bland annat fått skador på halsen.

– Det hade kunnat gå illa för man har träffat med föremålet bland annat på halsen. Det är därför vi har valt att rubricera det som försök till mord, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

Bakgrunden är någon form av bråk mellan de två unga personerna. Den ena har då skadat den andra med ett vasst föremål.

– Jag har inga uppgifter om vad det är för typ av vasst föremål, men det ska inte vara en kniv, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

En ung person gripen

Polis har varit på plats vid brottsplatsen och pratat med vittnen. En person är gripen misstänkt för händelsen, som i nuläget rubriceras som försök till mord.

– När vi kom till platsen kunde vi relativt omgående träffa på den här gärningspersonen som kunde gripas. Både gärningspersonen och offret är minderåriga, säger Anna Westberg.

Polisen har under dagen varit på plats för att prata med vittnen och skolpersonal för att få en bra bild över vad som har hänt. Eleverna i den aktuella skolan har fått gå hem för dagen. Skolan kan även komma att hålla stängt under tisdagen, meddelar kommunen.

– Vi kommer diskutera det under dagen, säger Håkan Filipsson, pressansvarig för Haninge kommun.

Kulturhantverket är ett yrkesförberedande gymnasium för elever mellan 16 och 24 år. Alla elever på skolan fick gå hem efter mordförsöket. SVT Stockholm har varit i kontakt med Sten Hedlund som är biträdande rektor på Kulturhantverket men han vill inte uttala sig i nuläget. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer