Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen utreder ett misstänkt grovt brott i ett villaområdet i Österåker. Den tekniska underökningen har pågått sedan nationaldagsmorgonen. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt mord i Åkersberga – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död i en bostad i Österåkers kommun norr om Stockholm. En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för mord. Flera personer har hämtats till förhör.

Polisen larmades till Åkersberga vid 9-tiden på torsdagsmorgonen.

– Vi utreder ett misstänkt grovt brott och har hämtat flera personer till förhör, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

En man i 40-årsåldern har anhållits uppger polisen för SVT. Åklagarmyndigheten bekräftar för TT att den anhållne är huvudmisstänkt, på sannolika skäl misstänkt för mord. Gripandet skedde vid 10-tiden på nationaldagsmorgonen.

Polisen har i övrigt varit förtegen om detaljerna och inte kommenterat uppgiften om att en död person hittats i bostaden.

Brottet ska enligt polisens uppgifter ha skett i ett villaområde i Österåker norr om Stockholm. Under kvällen pågick fortfarande den tekniska undersökningen på platsen.

– Det här en isolerad händelse och inget som påverkar allmänheten i övrigt. Jag vill inte uttala mig om någon brottsrubricering i nuläget, säger Mats Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.