Uppgifter om skottlossning mellan bilar i Södra länken

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under lördagskvällen om skottlossning mot ett fordon i Södra länken i Stockholm. Bilarna ska ha kört från platsen mot riksväg 73.

Larmet kom till polisen klockan 21.12 på lördagskvällen. Enligt inringarna till polisen ska då skott ha avlossats från ett fordon mot ett annat i Södra länken i Stockholm.

Bilarna ska sedan ha tagit av mot riksväg 73.

– Det är vittnensuppgifter som kom in ett tag efter att det hade hänt. Vi gör en anmälan på de uppgifterna, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

”Tittar på felbeteende”

Polisen har varit på plats i tunneln men det är oklart om de har hittat något som bekräftar att en skottlossning har skett.

– Vi tittar efter felbeteenden eller något annat som väcker vårt intresse, säger hon.

Vid 22-tiden meddelade polisen att man inte längre befann sig vid Södra länken. Det är ”oklart om det har funnits någit som tyder på att det varit skottlossning”, skriver de på sin hemsida.

Polisen rubricerar det som brott mot vapenlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.