En ambulanshelikopter kallades till platsen. Foto: Brottsplats Sthlm

Man anhållen efter knivdåd i Vaxholm

Uppdaterad
Publicerad

Två män knivskars utomhus i Vaxholm på lördagskvällen. En man i 25-årsåldern är gripen och anhållen misstänkt för mordförsök på dem båda.

– Man kan kalla det för vansinnesdåd. Det finns inget motiv eller tidigare koppling mellan personerna. Brottet skedde oprovocerat och utan förvarning, säger Johan Wernsten, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till Aftonbladet.

Larmet inkom vid 22.42 på lördagskvällen och när polisen kom till området hade två män knivskurits utomhus vid Karl Martins väg i Vaxholm.

Uppgifter: Oprovocerad attack

Ett av offren var ute och rastade sin hund då han blev knivhuggen. Den andra skadades när han försökte hjälpa till, enligt polisen.

Den misstänkte gärningsmannen kunde gripas på platsen.

– Mannen anhölls kl 03.24 av åklagare, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Enligt uppgifter Aftonbladet ska attacken ha skett bakifrån och utan någon provokation. Polisens presstalesperson säger till SVT Nyheter att de inte kan bekräfta den uppgiften.

Förd till sjukhus med helikopter

De skadade männen har båda stickskador i ryggen. Det rör sig om en man i 55-årsåldern som togs till sjukhus med ambulanshelikopter och en man i 30-årsåldern som fördes till sjukhus i vanlig ambulans.

Läget för de två skadade ska vara stabilt och de är kvar på sjukhus, uppger polisen på söndagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.