Foto: Janne Åkesson/Swepix

Två personer anhållna misstänkta för inblandning i skjutningen i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

Efter en massiv polisinsats i Huddinge under fredagseftermiddagen så greps en person misstänkt för skjutningen i närheten av Sjödalsgymnasiet. På lördagen bekräftar polisen för SVT att ytterligare en person är gripen och anhållen.

Under fredagen anhöll polisen en person och ytterligare två hämtades in till förhör. En av de två som hämtades in till förhöret har under lördagen anhållits misstänkt för inblandning i skjutningen.

Enligt Aftonbladet ska personerna som gripits vara jämnåriga med offret. Polisen vill inte uppge åldern på pojken som sköts, men bekräftar att han är under 18 år.

– Det är en pojke i tonåren som är målsägande, säger Eva Nilsson.

”Det är en pojke i tonåren”

Strax efter klockan 14 på fredagen sköts en pojke i benen i närheten av Sjödalsgymnasiet i Huddinge centrum. Ett vittne säger till SVT att det var minst tre maskerade personer som hoppade ur en bil och sköt pojken. Vittnet hörde tre skott avlossas.

Pojken fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Han var då talbar och hans skador ska inte vara livshotande.

”Förhören är prio ett”

Polisen prioriterar nu förhören med de två som är anhållna samtidigt som utredningen fortsätter.

– Vi får se vad som framkommer under förhören och sen är det upp till åklagaren som får bestämma vilka åtgärder som ska tas och hur vi ska gå tillväga. Men förhören med de anhållna är i alla fall prio ett just nu, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

De gripna är yngre män

Enligt åklagarmyndigheten var det två yngre män som greps av polisen.

– De anhållna är skäligen misstänkta, alltså de ligger på en lägre misstankegrad. Vid nio så hade en av dem hörts av polisen och den andre skulle förhöras senare, säger Karl Jigland från åklagarmyndighetens presstjänst.

Har det förhöret ändrat eller bekräftat er uppfattning om misstankarna?

– Det är inte något som vi får kommentera i nuläget, säger han.

Brotten rubriceras som synnerligen grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.