Rektor Johan Segerfeldt och eleven Suzan Sabar.

Upprörda känslor bland elever och personal

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet att Praktiska Tumba stängs möttes med bestörtning på Praktiska Tumba.

Det är upprörda känslor bland elever och personal när ABC kommer till Praktiska Tumba.

Suzan Sabar går andra årskursen på Vård- och omsorgslinjen.

Praktiska Tumba stängs

– Det här är en perfekt skola för mig. Förut var det lite stökigt, men skolan har jobbat hårt, och det har blivit bättre. Lärarna är jätteengagerade och bra. Jag vill inte gå någon annanstans, säger hon.

Chockade

Rektor Johan Segerfeldt är förtvivlad.

– Vi har har haft problem, men har jobbat jättehårt efter de tidigare inspektionerna, och kommit långt. Vi är chockade över det här beslutet.

– Jag förstår inte vitsen med att stänga skolan. Var ska eleverna ta vägen nu?, undrar han.

Diskuterar överklagan

Patrik Wigelius, myndighets- och kvalitetsansvarig på Praktiska Sverige AB, säger att de känner till flera av bristerna sedan tidigare och att de jobbat med det under lång tid, exempelvis de låga studieresultaten.

– Alla de här bristerna får vi ju hela tiden jobba med för att förbättra oss. Det arbetet är inlett och det kommer att fortsätta.

Att Praktiska Tumba nu stängs omedelbart förvånar Wigelius mycket. De har känt till bristerna på skolan, men Wigelius anser att de jobbat hårt med att rätta till problemen och han gör en helt annan bedömning än Skolinspektionen.

– Att man från en dag till en annan slår undan benen för de här eleverna det känns väldigt onödigt, för vi är på rätt väg i Tumba. Jag är väldigt frågande till beslutet i dag. Det kom som en total överraskning och chock för oss.

Eleverna på Praktiska Tumba kommer nu att erbjudas plats på en annan av utbildningsföretagets skolor.

Kommer ni att överklaga beslutet?

– Det är ett beslut som ledningen tar, men det är väl inte otroligt att vi kommer att göra en överklagan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Praktiska Tumba stängs

Mer i ämnet