• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Nu är vaccinationen mot covid-19 igång i Region Stockholm Foto: Danish Saroee

Vaccinsamordnaren: ”Vi förväntar oss 15 000 doser per vecka framöver”

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen var det dags att ge den första dosen vaccin mot covid-19. Den första omgången i Stockholms län omfattade vaccin för 425 personer, men fler leveranser väntas till veckan.

– Vi förväntar oss 15 000 doser per vecka framöver, säger Region Stockholms vaccinsamordnare Magnus Thyberg.

Hur ser prognosen ut, när kan alla stockholmare vara vaccinerade?

– Det är fortfarande svårt att säga. Vi planerar hela tiden och gör nya bedömningar. Jag tror att vi kommer behöva vaccinera och leva med restriktioner det här halvåret vi har framför oss.

Särskilda boenden prioriteras

De första doserna vaccin prioriteras till särskilda boenden, men också till personal som arbetar inom vård- och omsorg. Hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) gläds över att vaccinationen är igång.

– Jag vill verkligen uppmana alla stockholmare och svenskar att vaccinera sig, när det blir er tur. Det är ett skydd för dig själv men också för andra omkring dig: anhöriga, kollegor och alla medmänniskor som du kanske inte känner – särskilt för dem i riskgrupp. Visa ansvar och solidaritet och ta vaccinet, uppmanar Anna Starbrink (L) i ett pressmeddelande.

Hör Region Stockholms vaccinsamordnare om vaccinationsplanen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.