Den våldsamma kollisionen ägde rum nära rondellen vid Brommaplan i västra Stockholm, sent på söndagskvällen. Foto: Marco Blomberg / STHLMNEWS

Våldsam trafikolycka vid Brommaplan

Publicerad

En allvarlig trafikolycka med två bilar inträffade nära rondellen vid Brommaplan i Stockholm, sent på söndagskvällen. Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska åtminstone en av bilarna kört i mycket hög hastighet när den frontalkrockade med en annan personbil.
– Fyra personer fördes till sjukhus, säger Björn Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Polisen bekräftar för SVT Nyheter att man vid 22.30-tiden på söndagen fått larm om att två personbilar krockat på Kvarnbacksvägen, strax före rondellen vid Brommaplan. Det är i nuläget oklart exakt vad som har hänt, men räddningstjänsten bekräftar att det rör sig om en kraftig kollision:

– Fyra personer fördes till sjukhus men är vid liv som vi har förstått. Vet inte om det var allvarliga eller lindriga skador där, säger Björn Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Karolinska univeristetssjukhuset i Solna säger på måndagsmorgonen att man fått in två personer från en trafikolycka i Bromma. En av dem har lämnat sjukhuset medan den andra ligger kvar för observation.

”Låg på marken utanför bensinmack”

Björn Johansson på Storstockholms brandförsvar säger vidare att man bistått ambulanspersonal och polis på platsen.

– När vi kom till platsen sågs en man som låg på marken utanför en bensinmack där, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen som i nuläget har knapphändiga uppgifter om händelsen.

Vid midnatt var polisens patrull fortfarande kvar på platsen.

Enligt vittnesuppgifter, som SVT Nyheter tagit del av, har de båda personbilarna frontalkrockat våldsamt och åtminstone en av bilarna ska ha färdats i mycket hög hastighet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer