Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stockholm Prides ordförande Fredrik Saweståhl i videon ovan om hur årets pridefestival påverkas av händelserna i Norge. Fredrik Saweståhl är även politiker för Moderaterna i Region Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vännerna träffades på Europas enda HBTQI-seniorboende

Uppdaterad
Publicerad

I Stockholm finns Europas enda seniorboende för HBTQI-personer. I Morgonstudion berättar Stuart Ward och Agneta Sparre om hur det är att åldras som gay och om vad boendet har betytt för dem.

Hör en av de boende berätta om Regnbågen i klippet

Agneta var 62 år när hon tog steget att komma ut som gay efter att ha medverkat i en film på seniorboendet Regnbågen, som vänder sig särskilt till äldre HBTQI-personer. 

– Då tänkte jag att det var på tiden, och det var det bästa jag gjort för då började mitt liv, säger hon. 

Stuart Ward kom till Stockholm från England på 70-talet, då var ens homosexualitet inget man skyltade med, berättar han.  

– När jag växte upp var bilden av en homosexuell man en gubbe i en smutsig rock som blottade sig för folk. 

Stuart deltar i Stockholm Pride som volontär och kommer gå i Prideparaden.  

– Jag har inte stått vid barrikaderna alla år, men i lördags firade jag och min Börje 50 år tillsammans, säger Stewart Ward i SVT:s Morgonstudion.

Ur arkivet

Så såg det ut när Regnbågen öppnade för tio år sedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.