Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Säkerhetshöjande åtgärder behövs här och nu”. Hör Carl Kangas (S) efter senaste tidens svåra olyckor och incidenter på Farstabron. Foto: SVT

Värmdö kräver höjd säkerhet efter olyckorna på Farstabron: ”Bilister i motsatt riktning”

Publicerad

Efter flera allvarliga olyckor på Farstabron i Värmdö kräver kommunen nu att Trafikverket omgående vidtar säkerhetsåtgärder på bron.

– Jag tror ingen vill ha på sitt samvete att det sker fler olyckor utan att man vidtagit åtgärder, säger Carl Kangas (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Den senaste tiden har en rad trafikolyckor- och tillbud skett på Farstabron i Värmdö, däribland en dödsolycka i december förra året. Det har fått kommunen att agera.

– Vi har väldigt många Värmdöbor som hör av sig till kommunen och upplever att det är en trafikosäker situation på Farstabron. Därför har vi nu skickat en hemställan till Trafikverket som har ansvaret för vägen över bron om att det behövs säkerhetshöjande åtgärder här och nu, säger Carl Kangas (S), ordförande i kommunstyrelsen.

”Bilister hamnar i motsatt körriktning”

Bristerna ska bland annat handla om dålig skyltning och belysning och att det bara finns ett körfält för bilar som kör i riktning mot Värmdö.

– Bilister har hamnat i motsatt körriktning och det är ingen säker situation.

SVT har sökt en kommentar från Trafikverket. I en skriftlig kommentar bekräftar de att de mottagit Värmdös hemställan och skriver bland annat att de nu ser över möjligheterna med att öka tydligheten på bron med vägvisning, skyltning, linjemålning och belysning över bron med andra planerade underhållsarbeten.

Hör Carl Kangas (S) berätta mer om brosituationen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.