Lukten av Durianfrukt fick besökare i Västermalmsgallerian att larma polisen. Räddningstjänsten beslutade att evakuera gallerian medan lukten undersöktes närmare. Foto: Sadiq Asyraf/TT

Västermalmsgallerian utrymdes – orsaken var en frukt

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen utrymdes Västermalmsgallerian i Stockholm efter att polisen fick larm om en stank som kunde vara gaslukt. Men stanken visade sig vara ofarlig och kom från en frukt.

Strax efter klockan 16 var det flera personer som larmade polisen om en kraftig lukt i Västermalmsgallerian på Kungsholmen. Räddningstjänsten och polisen evakuerade och spärrade av gallerian.

Frukt känd för sin lukt

Polisen lokaliserade lukten till en Durianfrukt som är känd för dess stank. Det ska även ha luktat starkt i en nagelsalong i gallerian och polisen misstänker att en kombination av lukterna fick personer att slå larm.

Den anställde som tog med sig frukten till sitt arbete informerades av polisen att undvika ta med sig frukten nästa gång.

Avspärrningarna är nu hävda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.