Noureddine El Hamriti skulle åkt med Roslagsbanan till Åkersberga. Nu vänar han på att ta sig från Danderyds sjukhus till Åkersberga. Foto: SVT

Stora störningar i kollektivtrafiken

Publicerad

Flera växelfel gör att pendeltågstrafiken har stora störningar under måndagen. Roslagsbanan stod helt still och busstrafiken är fortfarande oregelbunden i stora delar av länet.

Helgens snöväder fortsätter påverka resandet. Under måndagsmorgonen och förmiddagen har flera växelfel gjort att pendeltågstrafiken dras med stora störningar. Vid 15.00-tiden var det fortfarande förseningar och inställda tåg på samtliga pendeltågslinjer.

Viss trafik på Roslagsbanan

Under måndagsmorgonen körde först bara fem tåg på hela Roslagsbanan. Strax efter klockan 06.30 kom beskedet att all tågtrafik på Roslagsbanan stoppas, då man inte får ut tågen på banorna. Klockan 16.30 började tågen rulla på linjerna ut mot Österskär och Kårsta. Övrig tågtrafik på Roslagsbanan är fortfarande inställd och ersätts av bussar.

Ett av de nedisade tågen som inte rullar på Roslagsbanan. Foto: Ann Sehlin/SVT

”Ingen information”

Vid Danderyds sjukhus står Noureddine El Hamriti. Han har åkt från Skärholmen och ska till Åkersberga.

– Det finns ingen information om hur man ska åka, det finns ingen personal att fråga här, säger Noureddine El Hamriti.

Även Saltsjöbanan har förseningar efter ett växelfel i Saltsjö-Järla, och under morgonen och förmiddagen hade tvärbanan förseningar, oregelbunden trafik och inställda avgångar på grund av vagnfel, signalfel och ordningsproblem.

Pendeltågstrafiken har stora problem och det oregelbunden busstrafik på många håll. Här väntar resenärer i Älvsjö. Foto: Maja Flygt/SVT

Oregelbunden busstrafik

Även busstrafiken påverkas av snöläget. På många platser har bussarna svårt att ta sig fram, och det är oregelbunden busstrafik i flera kommuner i länet. Enligt SL kommer busstrafiken påverkas under hela dagen och kvällen.

Mer information om förseningarna finns på SL:s hemsida.

Bussresenärer väntar på bussar i Fittja på måndagsmorgonen. Foto: Klara Klintbo Skilje/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer