• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en restaurang i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Nynäshamnsbostäder bjöd på champagneresa

Uppdaterad
Publicerad

Kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder bjöd sina anställda på en resa till Frankrike för 250.000 kronor. Resan innehöll champagneprovningar och rundtur i vindistrikten – ändå kallar vd:n det för en ”studieresa”.

Nästan hela personalen, 26 stycken, följde med när Nynäshamnsbostäder i september bjöd på resa till Paris. Besöket inleddes med ett möte med ett svenskt ambassadråd och en OECD-ambassadör. Men sedan blev det stadsvandring i Paris och restaurangbesök.

På lördagen fick man göra vad man ville, och på söndagen bar det av till staden Reims i champagnedistriktet. Notan för champagneprovningar, restaurangbesök, resa och hotel slutade på 250.000 kronor.

– Jag tror många människor blir upprörda. De åker ju för skattebetalarnas pengar och framför allt för hyresgästernas, säger Gun Strömfelt, hyresgäst i Nynäshamnsbostäder.

”Personalen främsta redskapet”

Greger Nilsson är vd för kommunala Nynäshamnsbostäder.

– Vi gjorde studiebesök på båda de här bryggerierna och såg hela processen bakom. En av de stora näringarna i Frankrike är framställningen av vin och sedan själva provsmakningen, den tog bara tio minuter.

ABC: Men vad har det här med hyresrätter i Nynäshamn att göra?

– Det har med bolaget att göra. Bolagets främsta redskap att lyckas är dess personal.

Men här har ni ju bara haft ett möte på tre dagar?

– Nej vi har träffat varandra, i fyra dagar.

”Träffades på Folkets hus”

Men på bänken i Nynäshamns centrum är man kritisk.

– Man ville alltså lära känna varandra? När jag jobbade i Nynäshamns kommun förut. Då träffades vi på Folkets hus och lärde känna varandra, det kostade inga 250.000, säger Gunnar Ek.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer