– Staden ser jätteallvarligt på att utomstående kunnat se information om personer med skyddad identitet, säger Lena Holmdahl, utbildningsdirektör i Stockholms stad. Foto: Sanna Lüning/SVT

Stockholms stad om Datainspektionens kritik mot Skolplattformen: ”Vi tar det här på största allvar”

Publicerad

Stockholms stad tvingas till straffavgifter på fyra miljoner kronor för att Skolplattformen – stadens it-system för elever, lärare och vårdnadshavare – haft så stora brister. Det har Datainspektionen bestämt.

– Vi tar de synpunkter Datainspektionen framför på största allvar, säger Lena Holmdahl, utbildningsdirektör i Stockholms stad.

Redan från starten riktades det kritik mot att Skolplattformen var seg och inte särskilt användarvänlig. När säkerhetsbristerna sedan blev kända blev kritiken ännu hårdare – en kritik som Datainspektionen nu alltså stämmer in i och utfärdar en sanktionsavgift på fyra miljoner kronor.

– Det är väldigt mycket pengar. Men det som är viktigt är att det inte kommer att drabba våra skolor. Det kommer inte drabba barnen och eleverna i våra verksamheter, säger Lena Holmdahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.