Larmet om att det brann i en villa i Mälarhöjden kom in till räddningstjänst på torsdagsmorgonen. Inga personer ska ha skadats i branden. Foto: Jacob Smith

Villabrand i Mälarhöjden

Publicerad

Klockan 09.43 på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänst om en villabrand i Mälarhöjden.
– Det är en 20-talsvilla som brinner. Den var helt övertänd när vi kom fram, säger Tommy Wållberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Ett tjugotal brandmän från Södertörns brandförsvarsförbund och Storstockholms brandförsvar är på plats för att bekämpa villabranden som startade på torsdagsmorgonen.

– Just nu har vi rökdykare inne i huset som försöker hitta brandhärdar, säger Tommy Wållberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Enligt räddningstjänst är det ett vattenskyddsområde i närheten, som gör att släckningsarbetet försvåras något. Nu koncentreras arbetet på att minska spridningsrisken.

– Vi vill inte använda så mycket vatten på branden eftersom släckvattnet blir förorenat, det vattnet rinner ner i marken och förorenar vattentäkten. Vi brukar även använda skum men det gör vi inte nu, säger Per Johansson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Enligt räddningstjänst ska inga skadade personer ha påträffats.

I nuläget är det oklart hur branden startade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer