Vinden ställer till problem på Arlanda. Arkivbild. Foto: TT

Flyg ställdes in från Stockholm

Publicerad

Snöfallet och blåsten har ställt till det bland annat för flygtrafiken. På Arlanda, Bromma och Landvetter har flera flyg fått ställas in under morgonen eller blivit försenade.

Många avgångar var försenade från Arlanda och flera flyg mot bland annat Köpenhamn, Skellefteå och Düsseldorf fick ställas in under morgonen.

– Vi kan konstatera att vi har stora störningar, på grund av snöfall i kombination med vind, säger Ulrika Fager, pressansvarig på Swedavia.

Även avgångarna från Bromma flygplats mot Göteborg är drabbade, enligt Swedavias hemsida.

– Vi har haft stora utmaningar, framför allt på Landvetter. Därför är det viktigt att resenärerna ser till att informera sig via sitt flygbolag eller researrangör samt vår hemsida.

Vid lunchtid verkade det som om de flesta flyg kom och gick någorlunda enligt tidtabell.

Nytt snöoväder på väg

Efter gårdagens snöyra är ett nytt nederbördsområde på väg in från sydväst. I Götaland och västra Svealand är det klass 1-varning för snöfallet. Under kvällen rör sig nederbörden upp över Norrland och där kan det bli blåsigt och snödrev.

– Det tilltar i de norra delarna över torsdagen och vi har gått ut med risker, som väntas övergå i klass 1- eller klass 2-varning, säger Charlotta Eriksson, meteorolog vid SMHI.

I söder passerar snön och regnet och under torsdagen kan det till och med spricka upp lite i molntäcket.

– Det kommer vara blåsigt i hela landet under onsdagen. Besvärligt helt enkelt.

Fakta: Vädervarningar

Visa

En klass 1-varning innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Klass 2-varningar utfärdas för väder som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Klass 3-varningar innebär mycket extremt väder som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Den mest ovanliga typen av varningar, klass 3-varningar för höga flöden, utfärdas i snitt bara vart femtionde år.

Källa: SMHI

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer