Foto: Utryckning Uppsala

100 bilar skadade i mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Uppåt 100 bilar skadades efter en misstänkt anlagd bilbrand i ett garage i Gränby i Uppsala. Parkeringshuset låg i anslutning till bostäder och händelsen rubriceras därför som mordbrand.

– Det var en hel del folk på plats när vi kom till platsen, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Larmet kom in till polisen vid 01.45 under natten mot måndagen.

– Det är två som brunnit men garaget innehöll kring 100 bilar som är mer eller mindre värmeskadade. Branden har hållit sig i garaget hela tiden, säger Bosse Eriksson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Uppsala.

De som har sina bilar parkerade i garaget kunde under morgonen komma åt sina bilar. Polisen har ännu ingen misstänkt för branden.

Enligt Linda Wideberg vid polisen blev det inte aktuellt att göra någon teknisk undesökning av platsen. En anmälan om misstänkt mordbrand har upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.