160 av 200 blev magsjuka efter konferensen. Foto: TT

160 blev magsjuka efter jobbkonferens i Håbo

Publicerad

En konferens på ett hotell i Bålsta i Håbo kommun slutade minst sagt illa för deltagarna. 160 av 200 personer blev magsjuka.

Det är UNT som rapporterar om det olyckliga utfallet av en konferens i mitten av september. När deltagarna återvände hem efter tvådagarsträffen var det många som började må dåligt.

160 personer insjuknade i någon form av magsjuka med symptom som varade i fyra till fem dagar.

Källan till utbrottet har inte kunnat klarläggas, trots att Håbo kommun samt smittskyddenheterna i både Uppsala och Stockholms län har engagerat sig i fallet. Johan Hedlund vid Smittskyddsenheten i Uppsala säger till UNT att smittan sannolikt kommit in med något livsmedel.

Hotellchefen beklagar det inträffade, samtidigt som hen konstaterar att inga av de övriga 400 gäster som vistades på anläggningen de aktuella dagarna insjuknat. Förra året hade anläggningen två liknande händelser, och kommunen vill nu gå till botten med det som hänt.

– Det här släpper vi inte. Med så många smittade är det ju en allvarlig sak som hänt, säger Ida Wallström, miljöchef i Håbo kommun till UNT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer