• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: Arkiv

84-åring prisad för sitt arbete med flyktingar

Publicerad

– Jag är tacksam för att de lägger värde till det arbete vi har gjort. När man hjälper papperslösa och gömda ­flyktingar lever man ofta ett diskret liv. Det är ett arbete som aldrig slutar, säger han till UNT.

Priser delades ut under Uppsala Fredspris & Engagemangsmässa 2015 och Bo Nylund får det för hans långvariga arbete och engagemang för asylsökande flyktingar. De senaste 25 åren har han varit ordförande i Ekumeniska fristadsgruppen i Upp­sala som hjälpter flyktingar som ­söker en skydd i Sverige.

Uppsala Fredspris & Engagemangsmässa 2015

Huvudarrangörer för UFE 2015 är Uppsala FN-förening, Fredens hus, Centrum för ideellt arbete, Volontärbyrån, Europeiska Ungdomsparlamentet och Multikulturföreningen i Uppsala. Eventet ämnar synliggöra och hylla eldsjälar och drivare av utveckling inom områden mänskliga rättigheter, hållbar utveckling och fred och säkerhet.

Under dagen hölls även en mässa på Stora torget i Uppsala, där syftet var att engagera och informera allmänheten om det ideella arbetet för fred, demokrati och mänskliga rättigheter som bedrivs inom lika föreningar i Uppsala.

Årets Vinnare av Uppsala Fredspris:

Inom kategorin Mänskliga Rättigheter: Bo Nylund

Inom kategorin Hållbar Utveckling: CEMUS Uppsala

Inom kategorin Fred och Säkerhet: Kvinnor för Fred och The Challenge Group

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.