Kammaråklagare Moa Blomqvist arbetar med fallet och ska ta beslut rörande 17-åringens eventuella häktning. Foto: SVT Uppsala/Adam Sjöborg

Åklagaren: ”17-åringen är misstänkt för två fall av bränder”

Uppdaterad
Publicerad

17-åringen som anhölls under söndagskvällen misstänks vara delaktig i båda fallen av bilbränder som skedde i helgen. Kammaråklagare Moa Blomqvist har fram till torsdag på sig att besluta om häktning av 17-åringen.

– Han är misstänkt för grov skadegörelse men även för mordbrand, säger kammaråklagare Moa Blomqvist som arbetar med fallet.

Anledningen till att brottsrubriceringarna är olika för de olika bränderna har med spridningsrisken att göra. I samband med branden som uppstod natten mot lördagen, i Gränby i Uppsala, brann inte bara ett stort antal bilar ner, utan även hela garagelängan.

När måste du senast ta beslut om häktning?

– Jag har fram till den 18 juli på mig. Men då pojken är ung så hoppas vi komma till beslut innan dess, säger hon.

Vad gör ni nu?

– Just nu sammanställer vi allt material från helgen. Det är ett omfattande material. Vi tittar på teknisk bevisning och filmbevisning.

Var kommer filmen ifrån?

– Tack och lov så har vi en allmänhet som är på tårna och filmar. De har kommit in med filmer till polisen, vilket vi är oerhört tacksamma för.

Hon känner inte till pojken sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.