Inne i lägenheten fanns små barn och chefsåklagaren Lars Göransson kallar skottlossningen ”väldigt hänsynslöst beteende”. Foto: Utryckning Uppsala

Åklagaren: ”Hänsynslös skottlossning – flicka serverade te på balkongen”

Uppdaterad
Publicerad

En 19-åring åtalas för en skottlossning mot en lägenhet i Gränby i somras. Inne i lägenheten fanns små barn och chefsåklagaren Lars Göransson kallar skottlossningen ”väldigt hänsynslöst beteende”.

– Man bör ju rimligtvis ha sett att det var en ung tjej på balkongen som höll på att servera te.

Det var en natt i augusti som den åtalade ska ha avlossat fem skott mot en lägenhet och en balkong.

– Enligt målsägandesidan ska det vara en konflikt inom den här släkten som går tillbaka så långt som 8-10 år som ligger till grund för att de blivit beskjutna i den här lägenheten och på balkongen, säger chefsåklagare Lars Göransson.

Den misstänkte 19-åringen förnekar brott. Samtidigt var två av personerna som satt på balkongen bekanta med skytten, och de säger att de kände igen honom. NFC:s analys visar att den åtalade har tändsatspartiklar(som bildas då ett vapen avfyras) på båda händerna och på kläderna, fastän han säger att han inte varit i närheten av något skjutvapen.

– Vi har inte hittat något vapen. Vi har tittat på tomhylsorna som hittats på platsen och där finns partiklar som stämmer överens med de partiklar som han har på sig.

19-åringen åtalas för mordförsök, alternativt grovt olaga hot, samt grovt vapenbrott. I början av november inleds rättegången mot honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.