Älgen som Emma Lindberg mötte när hon skulle släppa in katten. Foto: Emma Lindberg

Här älgar älgen omkring i centrala Tierp

Uppdaterad
Publicerad

När Emma Lindberg i Tierp gick för att släppa in katten sent på fredagskvällen möttes hon av ett något större djur. Bara några meter från hennes hus stod en stor älgko med en kalv.

– Jag trodde de skulle bli rädda när jag öppnade dörren men de reagerade inte, säger Emma Lindberg.

Emma Lindberg berättar att hon tände lampan i vardagsrummet innan hon skulle öppna dörren och släppa in sin katt.

– Då ser jag älgen titta rakt in genom fönstret, bara några meter bort.

När Emma sedan släpper in sin katt ser hon att det inte bara är en älgko utan även en kalv.

– De står bara och tittar på mig. Sedan går de runt bland bilarna och in mellan husen. Jag kommer från Hälsingland och har bott på landet men aldrig sett älgar komma så nära, säger Emma Lindberg.

Vad tänker du om att ha älgar mitt i centrala Tierp?

– Jag kan tycka att det är ganska farligt att vilda djur kommer så nära. De kan bli rädda och då kan vad som helst hända.

Även Jessica Lindfors såg älgkon.

– Jag såg den på Sjukarbyvägen, den stod först mitt på vägen. Klockan var runt 20 och en taxibil stannade framför mig som också kollade på älgen, berättar Jessica.

– Jag älskar djur och tycker det är häftigt, speciellt när den var så nära. Det blev extra kul när man fick med ett hopp på film.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.