Foto: SVT

Uppsalapolisens sista Valborg – efter 47 år i tjänst: ”Alltifrån kramar till pussar”

Uppdaterad
Publicerad

47 år i polisens tjänst är snart över för Christer Nordström. Nu summerar han sin sista Valborg i Uppsala med polismössan på.

Nu pustar Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström ut efter sin sista Valborgshelg i tjänst. Under helgen har han märkt att många vet vem han är och uppskattar hans arbete.

– Det har varit alltifrån kramar till pussar. Det har rört mig mycket.

PROFIL CHRISTER NORDSTRÖM

Under 47 år har Christer Nordström arbetat under Valborg men om någon månad går han i pension. Så nästa år har han inte polismössan på sig under Valborg.

– Det känns konstigt och lite vemodigt faktiskt. Det var mycket känslor i går med tanke på den värme som mötte mig när jag var ute och träffade massor av människor.

Läs mer: Efter nästan 50 år – Uppsalaprofil lägger polismössan på hyllan

Många i Carolinabacken

Han tycker att årets Valborg varit väldigt lugn och han har sett en nygammal trend de senaste åren.

– Det var cirka 40 000 i Carolinabacken vid mösspåtagningen igår. Vi har märkt att fler tar sig dit igen sedan OD började sjunga där.

För första gången var Christer Nordström upp på balkongen på Carolina Rediviva och såg de som viftade med studentmössorna ifrån ett annat perpektiv.

– Det var en fantastisk utsikt och det var helt otroligt. Det var oerhört mäktigt.

Vad gör du nästa Valborg då?

Förmodligen är jag ute och tittar på de olika evenemangen och jag hoppas att det blir fler arrangörer som vill göra saker under Valborgshelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PROFIL CHRISTER NORDSTRÖM

Mer i ämnet