Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från olycksplatsen i klippet ovan. Foto: Utryckning Uppsala

Man avliden efter allvarlig motorcykelolycka i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har avlidit efter en allvarlig motorcykelolycka i centrala Uppsala under onsdagsförmiddagen. Polisen misstänker att motorcykeln var stulen.

– Vi har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och olovligt förfogande, säger Tobias Ahlén, vid polisen.

Olyckan inträffade strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen. En man i 35-årsåldern fördes till sjukhus och enligt räddningstjänsten var inga andra personer inblandade.

Vid 12.30-tiden meddelade Akademiska sjukhuset att mannen avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Polisen fick in samtal under morgonen om att en motorcykel körde på rejält, men vi vet inte om det var samma fordon, sa polisens presstalesperson Roland Komaromi, till SVT tidigare under onsdagsförmiddagen.

MC-föraren först oidentifierad

Polisen meddelade på torsdagsförmiddagen att en rättsmedicinska undersökning skulle genomföras för att kunna fastställa identiteten som var okänd.

Polisen kunde under måndagskvällen den 15 april identifiera den avlidne 35-åriga MC-föraren efter den rättsmedicinska undersökningen.

Ledig polis ska utredas

Polisen meddelar under torsdagen att en ledig polis befann sig i anslutning till olycksplatsen. Polisen skriver: ”Som en rutinåtgärd kommer den lediga polisens agerande på platsen att utredas av Särskilda utredningar.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.