Foto: Privat

Änder misstänks ha slagits ihjäl på skolgård

Uppdaterad
Publicerad

Två ihjälslagna gräsänder på en skolgård i Österbybruk. Den synen har väckt mycket starka reaktioner bland invånarna i samhället.

Det var i torsdags kväll som Andreas Rydåkers svägerska gjorde det makabra fyndet vid Österbyskolan.

Änderna verkar ha slagits ihjäl med två stora stenar som fanns på platsen. Andreas Rydåker och hans svägerska upprördes av fyndet och har gjort en polisanmälan.

– Jag tror det är ett hyss som gått alldeles överstyr och det känns tragiskt. I och med att vi har mycket vattendrag här så är änderna en del av vardagen. Därmed känns det som en attack på hela brukssamhället, säger Andreas Rydåker.

Misstänkt djurplågeri

Polisen har rubricerat brottet som ett misstänkt djurplågeri, men Andreas Rydåker tror att chansen är liten att förövarna ska hittas.

– Men det är viktigt att tala om att det här inte är okej, säger han.

Andreas Rydåker. Foto: Privat

Hans inlägg om de döda änderna har fått många reaktioner på facebook.

– Det är väl 150 kommentarer just nu och det är bra att folk reagerar – det här måste komma ut så att det inte upprepas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.