Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Montoya var med i årets förändrade version av Paradise. Han tycker att det var lite väl mycket som ändrades. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: Jennifer Berg Eidebo

Uppsalabon var med i Paradise: ”Hade velat ha lite mer party”

Uppdaterad
Publicerad

Uppsalabon Andreas Montoya var en av årets deltagare i Paradise, ett program som genomförde flera förändringar efter anmälningar om sexuella övergrepp.

– Jag skulle nog säga att de förändrade lite väl mycket, säger han om det nya formatet.

Programmet behövde förändras, det tycker Andreas Montoya.

– På grund av tråkigheterna som skedde 2021. Men personligen hade jag velat ha lite mer party, lite mer mångfald och lite mer drama, säger han.

Att vara med i reality-programmet blev inte som Andreas hade tänkt sig. Av produktionen kände han sig respektfullt bemött och han tydde sig mycket till de deltagaransvariga på plats. Däremot hade han inte så roligt med de andra deltagarna, och de blev alla upplärda i hur man bör agera.

– Till exempel när vi leker sanning och konsekvens är vi lite guidade med vad man får fråga eller ska berätta.

Söker en gyllene mellanväg

Framtidens reality-tv tror Andreas är snällare, med mindre inslag av alkohol, tobak, sex och fula ord. Men han hoppas att vi i framtiden får se någonting mittemellan det tidigare programmet och dagens format.

– Så att det inte blir allt för snällt utan att vi ändå har kvar grunden med kärlek, intriger, drama och fulspel, säger Andreas Montoya.

Hör Andreas Montoya berätta mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer