Anhölls för rån – utreds för våg av ofredanden i Östhammar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sitter anhållen misstänkt för rån och stöld. Mannen utreds nu också för eventuellt samband med en våg av ofredanden i Östhammar på senaste tiden.

Enligt polisen har det under den senaste veckan kommit en flertalet anmälningar gällande bland annat ett rån, stöld, sexuellt ofredande och ofredanden i Östhammar.

Nu har en man i 25-årsåldern gripits och ska förhöras om sin eventuella delaktighet i en del av dessa ärenden, bland annat sexuellt ofredande.

Kvinna blev avryckt sin matkasse

– Rånet han misstänks för skedde den 25 oktober vid halv nio på kvällen är enklast beskrivet som en väskryckning. En kvinna i 45-årsåldern hade varit och handlat och blev av med påsen med matvarorna, berättar Daniel Wikdahl, presstalesperson polisregion Mitt.

Han anhölls som misstänkt för rån och stöld, men utreds även för andra brott:

– Det har även varit ett antal ofredanden i Östhammar på senaste tiden som han ska höras om. Men han var så sent som igår inte formellt misstänkt för det.

Gjorts beslag hos mannen

Polisen har gjort en husrannsakan hemma hos honom och gjort en del beslag.

– Jag kan inte svara på vad han sagt i förhör och hur han ställer sig till misstankarna, säger Daniel Wikdahl.

Mannen var på lördagen fortsatt frihetsberövad och utredningen fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.