Landshövding Göran Enander klippte bandet i Morgongåva. Foto: SVT

Apotea utökar med jättelokal

Uppdaterad
Publicerad

Morgongåva har fått ett nytillskott i affärslokaler – modell större. Det är apoteksföretaget Apotea som bygger ut sin verksamhet och idag invigdes lokaler stora som sju fotbollsplaner.

Med 38.000 kvadratmeter att röra sig på satsar E-handelsföretaget Apotea starkt på att växa.

– Vi vill bli det största apoteket i Sverige. Det är en utmaning och vi har långt kvar, men vi arbetar för det, säger Pär Svärdsson, vd på Apotea.

Runt 300 personer hade samlats för att följa invigningen. Bandet klipptes av landshövding Göran Enander.

500 jobb framöver

2012 startades företaget i Morgongåva, en liten ort mellan Heby och Uppsala. Här vill man gärna framstå som Sveriges E-handslscentrum. Och kanske bidrar lokalerna till det. Här ska uppemot femhundra personer ha sin sysselsättning framöver. Bland annat apotekare, kundservicepersonal och lagerarbetare.

– Morgongåva är en mycket företagsvänlig ort. Det ligger inte så långt från postterminalerna och vi har haft väldigt många duktiga, lojala ungdomar som jobbat hos oss, säger Pär Svärdsson.

Vad betyder en så stor arbetsplats för orten?

– Orten väcks till liv och för med sig en positivism som färgar av sig på hela kommunen, säger Marie Wilén (C), kommunstyrelsens ordförande i Heby kommun.

Lokalerna, som ska delas med några andra E-handelsföretag har miljöanpassats med LED-belysning, bergvärme och en enorm solcellsanläggning på taket.

– Det är viktigt för framtiden. Men också för våra kunder som kräver det idag. Är det inte miljöanpassat så väljer de andra bolag, säger Pär Svärdsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.