Arbetsplatsolycka i Boländerna – kranbil välte

Publicerad

Strax efter klockan 18 välte en kranbil på Danmarksgatan i Uppsala. Kranbilen föll omkull på en byggarbetsplats intill en bensinstation. Ingen person ska ha kommit till skada vid tillfället.

På torsdagskvällen larmades brandkår och polis till Boländerna i utkanten av Uppsalas citykärna.

En flera ton tung kranbil hade vält på en husgrund vid en byggarbetsplats. Ett säkerhetsavstånd uppfördes av polis och räddningstjänst då det inte kunde uteslutas att den skulle tippa tillbaka av sin egen tyngd.

– Drivmedel ska ha läckt ut men det finns inga uppgifter om personskador i nuläget, säger Pelle Nellberg, presstalesperson på regionledningscentralen i region Mitt.

Välte på ett vattenskyddsområde

Att kranbilen hamnade på husgrunden var enligt räddningstjänsten tur då det ger ett visst skydd för utsläpp. Olyckan rubriceras som en arbetsplatsolycka och inträffade på ett vattenskyddsområde.

Under kvällen kommer kranbilen att tömmas på drivmedel och hydraulolja.

Orsaken till att kranbilen välte är okänd. Personal på plats kommer att förhöras av polisen för att utreda vad som hände.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer