Ödsliga bilder från coronakrisens Arlanda. Foto: Anton Schmidt/SVT

Arlanda har tappat 98 procent av resandet

Uppdaterad
Publicerad
Arlanda flygplats hade under april månad 98 procent färre resenärer än samma tid förra året.

Reserestriktionerna till utlandet och uppmaningen att undvika ickenödvändiga resor inom Sverige – liksom näringslivets kraftiga inbromsning har påverkat flygresandet dramatiskt.

Enligt Swedavia hade Stockholm Arlanda, Sveriges största flygplats, under april drygt 46 000 resenärer jämfört med drygt 2 miljoner resenärer under samma månad i fjol.

– Även om vi nu ser tidiga tecken på att ekonomier öppnar upp och att flygbolag planerar för att återuppta en viss trafik, så är osäkerheten om marknadsläget och när restriktioner kan upphävas fortfarande mycket stor. Vi räknar därför inte med att flygtrafiken återhämtar sig i någon större utsträckning under de närmaste månaderna. Därtill finns en betydande osäkerhet om vilka de strukturella konsekvenserna på morgondagens flygmarknad blir, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Bolaget som driver totalt tio flygplatser i Sverige – tappar nu omkring 500 miljoner kronor i intäkter per månad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet