Patrik Engström, medarrangör till Båtveckan Foto: SVT Uppsala/Adam Sjöborg

Arrangör tror på publikrekord för Båtveckan

Uppdaterad
Publicerad

Båtveckan i Öregrund fortsätter att locka tusentals besökare. Kan det även bli publikrekord i år? Det tror Patrik Engström.

– Festivalen blir större och större för varje år, så förväntningarna är stora naturligtvis. Vi brukar ha runt 25 000 besökare under Båtveckan, och det har vi nog redan haft i år, säger Patrik Engström, en av arrangörerna bakom Båtveckan som pågår just nu.

Huruvida det blir rekord hänger på helgens väder tror han. Båtveckan inleddes under helgen som var med strålande sol, vilket lockade många besökare. Sedan följde några dagar med blåsväder och tomt festivalområde under dagarna.

Hawdir Saleh besöker Båtveckan med sin dotter trots snålblåsten. De har kommit hit från Uppsala för att njuta av orten. Att besöket inföll under Båtveckan var något av en tillfällighet.

– Vi ville göra något kul för barnen och Uppsala ligger inte så långt bort, så det är ganska lätt att åka hit, säger Hawdir Saleh.

Hawdir Saleh med sin dotter besöker Båtveckan i Öregrund. Foto: SVT Uppsala/Adam Sjöborg

 Hör mer från olika besökare och Patrik Engström i klippet.

En vecka med flera event och arrangörer

Själva Båtveckan pågår i år från den 27 juli till den 3 augusti. På själva festivalområdet uppträder artister och besökare kan mingla.

I måndags avslutade Öregrundsmåndag sitt 35-årsjubileum.

Under hela veckan genomförs olika båtracing event.

På lördag genomförs Roslagsloppet med start cirka 12.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.