Polisen spärrade av ett stort område kring bilen.

Barn blev vittnen till bilbranden i Storvreta: ”Chockerande”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under träningen i Storveta på torsdagskvällen hördes en smäll. Barnen och ungdomarna sprang upp på en kulle för att se vad som hänt och fick då syn på den brinnande bilen.

– Ingen hade kunnat tro att det handlade om misstänkt mord, det är lite chockerande, säger en förälder.

Föräldern, som vill vara anonym, berättar för SVT Uppsala att klockan var runt tio i sju när det smällde till vid Skogsvallens IP.

– Vi bedrev träning där när vi hörde en smäll. Det rykte upp på himlen så barnen sprang upp på kullen och såg en brinnande bil. Sen small det igen.

Gruppens tränare larmade polis och räddningstjänst, som sedan hittade tre döda kroppar i den brinnande bilen. Ett stort område runt idrottsplatsen spärrades av, och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord.

”Trodde det var ett hyss”

– Jag trodde det var ett hyss, att ungar tänt eld på något. Så får man höra att det var tre kroppar i bilen. Det blev lite chockerande.

Hur har barnen och ungdomarna tagit det här?

– Ingen har trott att det var mord – om det är det – men jag skulle tro de är chockade också. Det är ett tiotal unga som stått och tittat när det brann.

Föräldern konstaterar att det var ren tur att gruppen inte befann sig på andra sidan kullen, närmare bilen, och är lättad att ingen av dem kom till skada.

– Hade de varit på andra sidan kullen hade de varit väldigt nära. Det är inte roligt att något sånt här händer nära en idrottsanläggning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.