Bebisar ska bryta isolering i Tierp

Uppdaterad
Publicerad

Nu startar en föräldragrupp för nya och etablerade svenskar i Tierp. Målet är att bygga broar och få föräldralediga att hitta nya kompisar.

Genom att prata och leka med barnen ska en ny föräldragrupp i Tierp lära känna varandra.  Bakom gruppen står organisationen Svenska med baby och tanken är att den ska bli en naturlig mötesplats för både nya och etablerade svenskar.

– Det här blir en mötesplats för alla. Speciellt för mammor som inte kommer ut annars, säger Muna Abshir.

Hon är på träffen med sina tvillingar Abdirahman och Abdullahi och hon ser fram emot att lära känna de andra föräldrarna.

Upp till två års ålder

Svenska med baby är en ideell organisation som sedan tidigare finns i Knivsta och i 20 andra kommuner. Nu har träffarna startat i Tierp och är öppen för alla med barn upp till två år.

– Vi bor så uppdelat i dag, genom det här kan man träffa andra som inte bor i samma område och inte har samma bakgrund och dela tiden som småbarnsförälder, säger Linnea Welind, kommunikatör för Svenska med baby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.