Polisen har fått in flera anmälningar om misstänkta bankbedragare som ringer upp äldre personer. Foto: TT

Bedragare lurade 80-åring på pengar

Uppdaterad
Publicerad

Pengar drogs från en 80-årig kvinnas konto efter att en man ringt henne och uppgivit att han var från banktjänsten Swish.

Det var på torsdagskvällen som en 80-årig kvinna blev uppringd av en man i sitt hem. Hon blev tillsagd att det dragits pengar från hennes konto och att hon därför måste logga in på sin bank.

– Mannen som ringde uppgav att han var från Swish och kvinnan blir vid tillfället av med en större summa pengar från sitt konto, säger Joel Manner, RLC-befäl vid Uppsalapolisen.

Återkommande bedrägerier av samma karaktär

Kvinnan larmade polisen efter händelsen och en patrull skickades till platsen.

– Vi har upprättat en anmälan om bedrägeri, säger Joel Manner, RLC-befäl vid Uppsalapolisen.

Under senare tid så har händelser av denna karaktär varit återkommande. För en månad sedan lurades tre äldre kvinnor i Enköping av en man som uppgav sig vara från banken, både via telefon och hembesök. Och såhär sa polisen då:

– Dubbelkolla vem personen är och är man osäker ring din bank och dubbelkolla.  Och gör det med ett telefonnummer som du själv har kollat upp, säger Daniel Wikdahl, RLC-befäl vid Uppsalapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.