En kvinna anträffades död på en gård utanför Enköping på lördagskvällen. En man greps senare i Håbo kommun. Foto: Utryckning Uppsala

Man häktad för mord i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 60-årsåldern som greps misstänkt för mordet utanför Enköping i helgen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord av tingsrätten på tisdagseftermiddagen.
– Vi anser att vi är rätt ute, sa kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman innan förhandlingen.

Det var i lördags som en kvinna hittades avliden på en gård öster om Enköping. Skador på kvinnans kropp tydde på att hon blivit utsatt för något brott. Polisen grep senare under kvällen en misstänkt man från Håbo kommun, som anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord, som är den starkare misstankegraden.

Begärdes häktad

Under tisdagseftermiddagen häktades den misstänkte mannen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Det grundar sig i den bevisning som vi har och som jag anser räcker för sannolika skäl. Men vad för slags bevisning det är tänker jag inte gå in på detalj. Vad gäller rubriceringen så är mord ett sådant brott där det finns en grund för häktning, som jag menar förligger i det här fallet, säger åklagare Thomas Bälter Nordenman.

Av det som framgår av häktningsframställan som skickats in så finns det en risk att den misstänkte kan undanröja bevis eller på något sätt försvåra utredningen.

LÄS MER: ”Finns relation mellan mannen och kvinnnan”

Brottet bör heller inte vara lindrigare än fängelsestraff i två år och att det inte är uppenbart att skäl till häktning saknas. Åklagare begär också tillstånd om att kunna ålägga den misstänkte restriktioner.

”Klar uppfattning om motivet”

– Det är ett brott som det är obligatorisk häktning för. Det har hållits förhör och mannens inställning till brottet är att han förnekar brott, säger åklagaren Thomas Bälter Nordenman.

Vet man något mer om motivet?

LÄS MER: Offret och den misstänkte var motparter i domstol

Åklagare Thomas Bälter Nordenman

– Vi har en klar uppfattning om motivet men jag vill inte kommentera det i nuläget av utredningsskäl.

Vet man hur kvinnan har avlidit?

– Det vet vi inte, men det är något slags skarpt föremål. En obduktion ska genomföras idag, då får vi mer information om vad för typ av vapen som använts, säger Thomas Bälter Nordenman.

Den avlidna kvinnan och den häktade mannen ska också haft någon slags relation till varandra, men vilken typ av relation vill åklagaren fortfarande inte gå närmare in på.

LÄS MER: Grannen: ”Det är en chock”

Enligt åklagare så var det vittnessuppgifter som ledde till gripandet av mannen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Mer i ämnet