Foto: SVT

Körde på fel sida vägen – blev av med körkortet

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid idag började polisen få in samtal om en bil som åkte på länsväg 292 norr mellan Tierp och Söderfors på fel sida av vägen.

Samtalen till polisen började dimpa in vid lunchtid. Oroliga bilister berättade för polisen att det var en bil som kom åkande på fel sida vägen, mellan Söderfors och Tierp, i Norduppland.

– Det är minst två personer som ringt in i alla fall. Mellan Söderfors och Tierp, säger Uppsalapolisens presstalesperson Johan Thalberg.

Patruller skickades snabbt ut för att försöka hinna ikapp bilen. Vid 12:30-tiden hade dock bilen stannat – på en parkering i Söderfors.

– Vi är på väg dit nu för att se vad det rör sig om.

Oklart hur länge

Hur länge körde bilisten på fel sida vägen?

– Det vet vi inte än.

Länsväg 292 mellan Tierp och Söderfors är en väg med en sträcka på omkring 2 mil.

– Det har inte gått jättefort. Kanske 60 kilometer i timmen.

Blev av med körkortet

Vad händer nu då?

– Vi ska prata med föraren och sen får vi se om något brottsligt begåtts. Utifrån vad vi förstått ska det röra sig om en äldre man som kört bilen. Det kan möjligtvis ha något med det att göra.

Väl framme gör polispatrullen på plats bedömningen att omhänderta mannens körkort på grund av hälsoskäl.

Nu är det upp till Transportstyrelsen att besluta om mannen ska återfå sitt körkort eller inte. Den äldre mannen fick hjälp av polisen att ta sig hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.