Flera trafikolyckor inträffade tidigt på fredagsmorgonen. Foto: Google earth

Två döda och flera skadade efter krock på väg 55

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen inträffade tre trafikolyckor inom loppet av en timme i länet.

Två personer omkom i samband med en frontalkrock på väg 55 i höjd med Enköping. Ytterligare två personer vårdas för allvarliga skador efter olyckan.

Strax innan klockan 06 krockade två personbilar på väg 55 i höjd med Hjulstabron. I en av bilarna färdades fem personer, i den andra en ensam förare.

Det är förarna av bilarna, en man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern, som har avlidit av sina skador.

– Anhöriga har underättats, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Skedde vid omkörning

Alla fyra passagerare i den bil, som kördes av den 25-åriga kvinnan, fördes till sjukhus. Av dem har två initialt allvarliga skador. Olyckan ska ha inträffat vid en omkörning.

– Mer än så kan vi inte säga om varför bilarna krockade, säger Tobias Ahlén.

Polisen utreder händelsen som grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Efter olyckan var vägen avstängd från Hjulstabron till Enköpings-Näs kyrka, i båda riktningarna.

Strax efter klockan 08 släpptes trafiken på igen.

Olycka på väg 288 vid Stavby

Den andra olyckan inträffade omkring klockan 06.15 på väg 288 i höjd med Stavby, när en personbil av oklar anledning körde in i ett vajerräcke.

– Det rör sig om en förare i 20-årsåldern som färdades ensam i bilen. Ingen ambulans kallades till platsen, säger Tobias Ahlén.

Vid 09-tiden hade bilen bärgats och polisen åkt från platsen. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Olycka på E4 vid Björklinge

Den tredje olyckan inträffade omkring klockan 06.30 på E4 mellan Månkarbo och Björklinge. Två personbilar var inblandade, och en bil ska ha voltat och hamnat på taket.

– Det satt en person i vardera bil. De fick lindrigare skador men behövde inte föras till sjukhus utan skulle uppsöka vård själva, säger Tobias Ahlén.

Under en tid stängdes ett av körfälten på vägen av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.